Exel Composites lyhyesti

 

Exel Compositeson johtava komposiittiteknologiayhtiö, joka suunnittelee, valmistaa ja markkinoi komposiittituotteita ja -ratkaisuja vaativiin sovelluksiin. Exel Composites tarjoaa ylivertaisen asiakaskokemuksen jatkuvan innovaation, maailmanluokan operaatioiden sekä pitkäaikaisten kumppanuuksien avulla.

Liiketoiminnan perustana on itse kehitetty komposiittiteknologia, siihen perustuva tuotteisto ja valittujen markkinasegmenttien hallinta vahvalla laatu- ja tuotemerkki-imagolla. Jatkuva uusien sovelluskohteiden etsiminen ja tuotekehitys yhteistyössä asiakkaiden kanssa mahdollistavat yrityksen kasvun. Henkilöstön osaaminen ja korkea teknologian taso ovat avainasemassa Exel Compositesin toiminnassa.

Lasi- ja hiilikuituiset sovellukset ovat valtaosin asiakaskohtaisen kehitystyön tuloksia. Kehitystyö muiden materiaalien, kuten alumiinin, teräksen tai puun, korvaamiseksi komposiittimateriaaleilla on jatkuvaa ja uusia sovellusalueita löytyy koko ajan. Komposiittimateriaalien kiistattomat keveyteen ja jäykkyyteen perustuvat ominaisuudet tekevät niistä ylivoimaisia kestävyydeltään ja toimivuudeltaan. Asiakkaiden kiinnostus komposiittimateriaaleja kohtaan kasvaa jatkuvasti laatu- ja ympäristötietoisuuden kasvaessa.

Exel Compositesilla on kolme asiakastoimialaa:

Mitä komposiitit ovat?

KOMPOSIITILLA tarkoitaan kaikkia kahden tai useamman materiaalin yhdistelmiä, joissa materiaalit toimivat yhdessä, mutta eivät ole liuenneet tai sulautuneet toisiinsa. Esimerkiksi lasikuitu ja muovi.

Yhdessä näillä materiaaleilla on rakenteellisia tai toiminnallisia ominaisuuksia, joita yksittäisillä komponenteilla ei ole.

Komposiittituotteiden ainutlaatuiset ominaisuudet ja hyödyt:

 • Keveys
 • Lujuus suhteessa painoon
 • Korkea kestävyys
 • Hyvä korroosion ja kemiallisen rasituksen kestävyys
 • Räätälöityjä erityisominaisuuksia
   - Palon kestävyys
  -  Lämmönjohtavuus
  -  Sähkönjohtavuus
 • Ulkonäkö ja korkealaatuinen pinta
 • Pitkäikäisyys
Exel Oyj, Vantaa head office, Mäkituvantie 5, FI-01510 Vantaa, Finland, Tel +358 20 7541 200, Fax +358 20 7541 201